Elina Englezou - Just Friends (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Elina Englezou - Just Friends (Review)


Η μουσικός από την Αθήνα κυκλοφόρησε το e-cd της με τίτλο "Just Friends".

Ο δίσκος αυτός ξεκινάει με το κομμάτι "Round Here", το οποίο ξεκινάει χαλαρά και σου θυμίζει τραγούδι παλιάς δεκαετίας αλλά στην συνέχεια ανεβάζει ρυθμούς και δημιουργεί διάσπαρτες πινελιές νεανικού χαρακτήρα. Είναι μία παράξενη, αλλά ωραία μίξη που συνοδεύεται από ένα πολύ καλό solo κιθάρας. Συνεχίζει με το τραγούδι "Welcome" που το riff του σου μένει στο μυαλό και φέρνει κάτι από blues με alternative και βλέπουμε ότι και εδώ πετυχαίνει μία πολύ καλή μίξη. Γενικά, όλα τα κομμάτια του "Just Friends" δεν μπορούν να προσδιοριστούν ως προς το μουσικό είδος, καθώς αποτελούνται από πολλές επιρροές της Elina Englezou και αυτό το παρατηρούμε. Θα βρείτε λίγο blues, λίγο alternative, λίγο rock και γενικά λίγο από όλα. Και σου προκαλεί λίγο έκπληξη διότι τόσα μουσικά είδη όλα μαζί σε ένα album νομίζεις ότι δεν θα αποτελεί και ότι καλύτερο. Έλα όμως που το έχει καταφέρει η μουσικός και μάλιστα με το παραπάνω. Έχει και τα δυνατά του κομμάτια, έχει και τα χαλαρά του. Έχει και τα αγαπησιάρικα του, έχει και τα <<ψαγμένα>> όσον αφορά τους στίχους. Με άλλα λόγια είναι μία δουλεμένη προσπάθεια, η οποία αξίζει να ακουστεί και να πάρει πολλά μπράβο!

Τα φωνητικά της Elina είναι πολύ καλά. Έχουν μία γλυκιά, μελωδική χροιά και στο τελείωμα των ψηλών τόνων αφήνει ένα <<μουσικό ξεψύχησμα>>. Δηλαδή, σε παρασέρνει μουσικά και σε κάνει να νιώθεις το κομμάτι. Σε μερικά κομμάτια όμως όπως το "Hear Me Out" και το "Sin" θα παρατηρήσετε και αντρικά φωνητίκα τα οποία είναι πολύ καλά δουλεμένα και πατάνε πάνω στη φωνή της Elina και βγάζουν ένα ωραίο αποτέλεσμα για τα αυτιά του ακροατή.

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Round Here", το "Welcome", το "Hear Me Out", το "Sin", το "Girl", το "I Thought A Kiss" και το "I'll Be Fine".

Το tracklist του "Just Friends" :

Round Here
Welcome
Mirrors
Hear Me Out
A Path (Back To Life)
Sin
Girl
Not That Bad
I Thought A Kiss
I'll Be Fine
Deep Down




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: