Small Blues Trap - The Longest Road That I Know (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Small Blues Trap - The Longest Road That I Know (Review)


Οι Έλληνες Small Blues Trap κυκλοφόρησαν το νέο τους album.

Το album αυτό είναι το τέταρτο που κυκλοφορεί η μπάντα μετά τα album "Our Trap" (2005), "Crossroad Ritual" (2006), και "Red Snakes & Cave Bats" (2010) τα οποία είχαν αποσπάσει πολύ καλά λόγια από τους Έλληνες fan, αλλά και από άτομα του εξωτερικού.

Ο δίσκος αυτός περιέχει 10 κομμάτια και τα 4 από αυτά ερμηνεύονται από την Γεωργία Συλλαίου. Παρατηρούμε ότι η Γεωργία έχει να προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σε αυτή τη μπάντα και σε αυτό το project και η αλήθεια είναι ότι σου τραβάει κατά πολύ το ενδιαφέρον. Δίνει κάτι το παραπάνω σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα και προσθέτει τον δικό της χαρακτήρα σε όλο αυτό το μουσικό παιχνίδι που πραγματοποιείται από τα μουσικά όργανα.

Όσον αφορά τα μουσικά όργανα που δημιουργούν αυτές τις όμορφες μελωδίες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Το πως συνδυάζονται η κιθάρα, το μπάσο τα drums και η φυσαρμόνικα τα λέει όλα και σου κρατάνε πολύ ωραία συντροφιά σε αυτό το μουσικό ταξίδι που έχει δημιουργηθεί από τους Small Blues Trap μέσω του "The Longest Road I Know".

Το ύφος αυτού του project κινείται κυρίως στους ρυθμούς της blues που είναι το πρωτογενές υλικό των συνθέσεων του συγκροτήματος, αλλά εμφανίζεται και λίγο jazz χροιά μέσα από την φωνή της Γεωργίας Συλλαίου.

Το πάθος της μπάντας για τη blues, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και οι παράξενες, θλιμμένες και άλλοτε αισιόδοξες μελωδίες είναι σίγουρα ένα από τα δυνατά χαρτιά του συγκροτήματος που σου δείχνουν ότι αξίζει να τους ρίξεις μια ματιά.

Όλα τα τραγούδια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "The Longest Road I Know", το "It Sure Looks Funny", το "I'm Nothin' But A Good Man", το "Now We Are Strangers", το "Take Me Away From All Of These", το "When I Whisper My Fears To My Baby" και το "The Black Crow King".

Το tracklist του "The Longest Road That I Know" :

The Longest Road I Know
It Sure Looks Funny
The Frenzy Lake
I'm Nothin' But A Good Man
Now We Are Strangers
Take Me Away From All Of These
When I Whisper My Fears To My Baby
Remembering The Good Old Days
The Black Crow King
Your Mind Keeps Rambling




Steve Xanthis