Dirty Fuse - Surfbetika (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Dirty Fuse - Surfbetika (Review)


Οι Dirty Fuse κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο!

Ρεμπέτικα στον αφρό... δηλαδή Surfbetika! Οι Dirty Fuse αφήνουν τις ακρογιαλιές και τα δειλινά και με εφτά ρεμπέτικα τραγούδια ξεκινούν ένα ταξίδι στο χρόνο. Επιστρέφουν στην εποχή του τεκέ και της μπαρμπουτιέρας, ναυαγούν σε καταγώγια, εκεί όπου γεννήθηκε η μελωδία της ανατολίτισσας Μισιρλού που με τα σαγηνευτικά της τερτίπια έμελλε να σημαδέψει τη μουσική των surfers της Καλιφόρνια των '60s.

Είναι ένας πρωτότυπος, διαφορετικός, εκπληκτικός δίσκος με πολλά στοιχεία που σου μένουν με το πρώτο του άκουσμα. Πραγματικά, σε αφήνει έκπληκτο και σε κάνουν να αγαπήσεις αυτόν τον συνδυασμό που επιδίωξαν οι Dirty Fuse, αυτή τη μίξη της surf μουσικής με το ρεμπέτικο. Πραγματικά, το όνομα "Surfbetika" είναι αυτό ακριβώς που επιδιώκουν να ξεπροβάλλουν οι Dirty Fuse, είναι ο τέλειος χαρακτηρισμός για να αντιπροσωπεύσει όλο το μουσικό σύνολο του νέο δίσκου της μπάντας.

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι αυτή η επιλογή του συγκροτήματος, δηλαδή να δημιουργήσει κάτι τόσο ιδιαίτερο και κυρίως για τα ελληνικά δεδομένα, δείχνει ότι η μπάντα παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο. Παίρνει ένα ρίσκο, το οποίο κατάφερε να το χειριστεί εκπληκτικά και να βγάλει κάτι υπέροχο μέσα από αυτό. Οι Dirty Fuse με αυτή τους την επιλογή ανεβαίνουν επίπεδο, δείχνουν ότι έχουν ωριμάσει και ότι γνωρίζουν αρκετά πράγματα όσον αφορά την μουσική. Μπορεί κάποιος να περίμενε κάποιο στραβοπάτημα μόλις άκουσε το μουσικό είδος του "Surfbetika", αλλά κυρίες και κύριοι θα κάνει μεγάλο λάθος μόλις αρχίσει να παίζει το πρώτο κομμάτι.

Το νέο project των Dirty Fuse, είναι από την αρχή μέχρι το τέλος πραγματικά εκπληκτικό! Αυτά τα 7 τραγούδια που περιέχονται μέσα στο δίσκο είναι αυτό ακριβώς που θες να ακούσεις αν σου αρέσει αυτή η μουσική. Είναι αυτό ακριβώς που λείπει από την ελληνική μουσική σκηνή! Ένα συγκρότημα με ενδιαφέρον μουσική, η οποία είναι έξω από το πλαίσιο του μουσικού είδους που παίζουν τα περισσότερα συγκροτήματα που βγαίνουν από την underground μουσική σκηνή.

Ο συνδυασμός της surf και του ρεμπέτικου έχει συνδυαστεί άψογα από τους Dirty Fuse! Οι μελωδίες που δημιουργούνται σε ταξιδεύουν, σου ανεβάζουν την διάθεση, σου προσφέρουν ένα καλοκαιρινό και ευχάριστο κλίμα και είναι αυτό που χρειάζεται το αυτί σου αυτή την χρονική περίοδο. Επίσης, το πολύ σημαντικό σε όλο αυτό είναι ότι η προσθήκη των ανατολίτικων στοιχείων σε κάνει να θες να περάσεις καλά και δίνει στον δίσκο έναν πιο <<παρείστικο>> χαρακτήρα.

Το "Surfbetika" κάνει τους Dirty Fuse να ξεπεράσουν κατά πολύ τα όριά τους και φτάσουν σε ένα ανώτερο επίπεδο!

Όλα τα τραγούδια είναι ωραία!

Το tracklist του "Surbetika" :

Why I Smoke Cocaine / Γιατί Φουμάρω Κοκαΐνη
Don’t Let Me Down Nargile / Αργιλέ Μου Γιατί Σβήνεις
I’m A Junkie (from night till mornin’) / Είμαι Πρεζάκιας
Junkie’s Pain
Kill Ellie
Why Don’t You Tell Us? / Και Γιατί Δεν Μας Το Λες
The Blue Windows / Τα Μπλε Παράθυρα Σου




Steve Xanthis