Cyanna Mercury - Archetypes (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Cyanna Mercury - Archetypes (Review)


Οι Cyanna Mercury κυκλοφόρησαν το νέο τους album με τίτλο "Archetypes".

Το "Archetypes" είναι το ντεμπούτο album για το psychedelic folk ελληνικό συγκρότημα. Περιέχει 10 κομμάτια, τα οποία είναι πολύ ξεχωριστά. Πριν όμως από το album μας έδωσαν μία γεύση με το single "Dirty Things", το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στο "Archetypes" και παρέλαβε πολύ καλές κριτικές βάζοντας μας στο κλίμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Το ντεμπούτο album των Cyanna Mercury είναι καλύτερο του αναμενόμενου και μας κέρδισε από το πρώτο κιόλας κομμάτι. Οι Cyanna Mercury έχουν καταφέρει να προβάλλουν τα δικά τους στοιχεία σε αυτό το δίσκο και όχι τόσο τις επιρροές τους, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε ένα ντεμπούτο album! Όσο και να τους έχουν εμπνεύσει συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd, οι Wovenhand, οι The Doors και διάφορα άλλα, οι Cyanna Mercury έχουν φροντίσει να κρατήσουν ένα μοναδικό στυλ σε αυτό το album που τους πάει σε άλλο επίπεδο.

Αυτό το στυλ, το οποίο είναι το psychedelic folk, που έχει επιλέξει η μπάντα να ντύσει το CD, είναι τόσο όμορφο. Όταν πατήσεις το play θα ακούσεις από βαριές κιθάρες μέχρι μπουζούκι και σαντούρι και είναι τόσο καλά παντρεμένα που πραγματικά θα σε αφήσουν άφωνο. Αυτό είναι ένα από τα δυνατά σημεία του CD.

Επίσης, οι Cyanna Mercury έχουν φροντίσει να έχουν και κάποιους καλεσμένους στο ντεμπούτο τους album, οι οποίοι δίνουν τις δικές τους γνώσεις περί μουσικής όπως αντιλαμβάνεται ο ακροατής μέσα από τα τραγούδια. Στον δίσκο "Archetypes" συναντάμε ονόματα όπως οι Kafka ("Horse Dark As Night", "Hermes" και "Ode To The Absent Father"), Esterina ("Horse Dark As Night", "The Lunatic", "Lilith" και "There Will Be A Time"), Stella Valasi ("Nothing We Can Do"), Kostas Karagiannakis ("The Lunatic") και Phil Diamond ("Lilith").

Γενικά το ντεμπούτο album των Cyanna Mercury είναι μία πάρα πολύ καλή δουλειά που αξίζει να ακούσετε και να αγοράσετε για τη συλλογή σας με τα CD! Μπράβο παιδιά!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία!

Το tracklist του "Archetypes":

Horse Dark As Night
Hermes
The Lunatic
Apollo
Ode To The Absent Father
Lilith
If We Were Blind
Nothing We Can Do
Snake
There Will Be A Time




Steve Xanthis