Mahakala - The Second Fall (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Mahakala - The Second Fall (Review)


Οι Mahakala κυκλοφόρησαν το νέο τους album με τίτλο "The Second Fall".

Αυτή είναι η δεύτερη κυκλοφορία για το συγκρότημα από την Αθήνα, μετά το album που είχαν κυκλοφορήσει το 2013 ονόματι "Devil's Music, και αυτή η νέα δουλειά κυκλοφόρησε από την Supreme Music Creations (Zoser Mez, Death SS, Astarte, Lucifer’s Child κ.α.). Το album παράχθηκε, μιξαρίστηκε και και έγινε master στο hd factory, στην Αθήνα, από τον hector.d (Need, Poem, Mother of Millions κλπ), ο οποίος είναι και πλήρους απασχόλησης drummer της μπάντας. Όσον αφορά το εξώφυλλο δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Πρωτόπαπα.

Το "The Second Fall" λοιπόν περιέχει 9 κομμάτια που δείχνουν από την αρχή πόσο καλοδουλεμένα είναι και πόσο πολύ κόπο έχουν ρίξει οι Mahakala για αυτή τη νέα δουλειά. Το αποτέλεσμα φαντάζει εκπληκτικό μόλις ακούσεις ολόκληρο το δίσκο και αυτό οφείλεται σε πολλά μουσικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στο δίσκο.

Αρχικά, το album αυτό είναι ένα concept album βασισμένο στις αξιόλογες δουλειές των John Milton, Dante Alighieri και Neil Gaiman και αυτό φαίνεται αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό που να καλύπτει τον χαρακτήρα της μπάντας. Εκτός όμως από αυτές τις βάσεις που υπάρχουν στο νέο αυτό project, παρατηρούμε και την εποχή στην οποία κινείται ο δίσκος. Έτσι, στο "The Second Fall" φτάνουν στα αυτιά μας ήχοι που είναι γνώριμοι στη δεκαετία του 70 και του 80, αλλά και μερικοί από την δεκαετία του 90. Αν δηλαδή έπρεπε να παρομοιάσουμε τη μουσική των Mahakala με τη μουσική κάποιοι γνωστού συγκροτήματος, θα λέγαμε ότι είναι όμοια με αυτή των Black Sabbath, Mercyful Fate, King Diamond, Grand Magus, Trouble, Angel Witch και Ghost.

Τέλος, ένα άλλο χαρακτηριστικό που αξίζει να σημειωθεί, καθώς δίνει ένα άλλο prestige στο νέο album των Mahakala, είναι οι guest εμφανίσεις σε δύο από τα 9 τραγούδια τους. Τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο "The Second Fall" είναι ο Σάκης Τόλης από τους Rotting Christ στα φωνητικά του "Wrath Of Lucifer (Infidels)" και ο Μπάμπης Παρίτσης  από τους Chaostar και Septicflesh στο βιολί για το κομμάτι "Darkness in Their Eyes". Αυτές οι δύο προσθήκες λοιπόν, έχουν καταφέρει να συνδυαστούν άψογα με το υπόλοιπο συγκρότημα και πάνε το δίσκο σε άλλο επίπεδο.

Γενικά, το νέο album των Mahakala που ακούει στο όνομα "The Second Fall" αποτελεί ένα από τα καλύτερα album μέχρι στιγμής για το 2017, καθώς δεν χορταίνεις να το ακούς. Μπράβο παιδιά!!!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία!

Το tracklist του "The Second Fall":

Army Of The Flies
Redemption Denied
Purgatorium
Better To Reign In Hell (Than Serve In Heaven)
Darkness In Their Eyes
Wrath Of Lucifer (Infidels) [Feat. Sakis Tolis Of Rotting Christ]
Unholy Fight
Blessed Are the Dead
War Against Mankind




Steve Xanthis