My Own Ghost - Life On Standby (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

My Own Ghost - Life On Standby (Review)


Οι My Own Ghost κυκλοφορούν το νέο τους album.

To ροκ συγκρότημα από το Λουξεμβούργο και η φινλανδική δισκογραφική Secret Entertainment συνεχίζουν τη συνεργασία τους. Το album αυτό ονομάζεται "Life On Standby" και θα κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου. Το project αυτό είναι μία παραγωγή του Hiili Hiilesmaa (HIM, Apocalyptica, Amorphis, κλπ..), ενώ το master έγινε από τον Svante Forsbäck (Rammstein, Sunrise Avenue, Bullet For My Valentine,κλπ..).

Ο δίσκος αυτός λοιπόν, είναι ο δεύτερος για τους My Own Ghost και είναι ο επόμενος από το ντεμπούτο album με τίτλο "Love Kills", το οποίο είχε κυκλοφορήσει και αυτό από τη Secret Entertainment" το 2014. Στη νέα αυτή δουλειά, η μπάντα έχει καταφέρει να βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό πράγμα το οποίο είναι μία ευχάριστη έκπληξη.

Στα 10 κομμάτια που μας παρουσιάζονται σε αυτό το δίσκο, παρατηρούμε ότι το συγκρότημα έχει δουλέψει πάρα πολύ και έχει καταφέρει να προσαρμόσει περισσότερο τον χαρακτήρα του και όχι τόσο τις επιρροές του, οι οποίες ήταν πιο εμφανέστατες στην προηγούμενη δουλειά. Στο νέο album λοιπόν, πατώντας το play θα δούμε ότι οι My Own Ghost έχουν καταφέρει κάτι πολύ όμορφο! Η μπάντα έχει καταφέρει να παντρέψει τη rock και με την pop μουσική και να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα πολύ ευχάριστο. Σε κάποια κομμάτια λοιπόν παρατηρούμε έντονα την rock μουσική, ενώ σε κάποια άλλα τα στοιχεία της pop είναι μία πολύ ευχάριστη και δημιουργική νότα, η οποία σπάει τη μονοτονία!

Ένα άλλο θετικό του δίσκου "Life On Standby" είναι τα φωνητικά που συναντάμε. Η Julie Rodesch διαθέτει πραγματικά πολύ καλή φωνή και αυτό φαίνεται μέσα στα τραγούδια με τα σκαμπανεβάσματα που κάνει όπου αρμόζει στο κομμάτι. Απλά χρειάζεται να την ακούσετε και θα καταλάβετε για τι φωνή μιλάμε!

Γενικά, το νέο album των My Own Ghost αποτελεί μία πολύ καλή δουλειά, η οποία έχει γίνει μέσα από πολύ δουλειά και αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Γιαυτό λοιπόν δώστε του μία ευκαιρία, γιατί πραγματικά αξίζει!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Life On Standby", το "Alive", το "Don't Say You Love Me", το "The Night Before I Die" και το "Hope".

Το tracklist του "Life On Standby":

Life On Standby
Everytime I Break
Alive
10 Weeks Of Summer
If I Stay
Don't Say You Love Me
No Air
The Night Before I Die
When Love Is Not Enough
Hope




Steve Xanthis