Doctor Cyclops - Local Dogs (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Doctor Cyclops - Local Dogs (Review)


Οι Doctor Cyclops κυκλοφόρησαν το νέο του album "Local Dogs".

Ο δίσκος αυτός περιέχει 10 κομμάτια, τα οποία χωρίζονται σε δύο πλευρές. Στην πρώτη πλευρά υπάρχουν κομμάτια όπως το "Lonely Devil", το "D.I.A.", το "Epicurus και άλλα, ενώ στη δεύτερη πλευρά μπορούμε να ακούσουμε κομμάτια όπως το "King Midas", το "Stanley The Owl", το "Witch's Tale" και κάποια άλλα. Εκτός όμως από αυτά τα τραγούδια, υπάρχουν και άλλα δύο (ένα σε κάθε πλευρά), τα οποία φιλοξενούν τον κιθαρίστα των Carcass, Firebird και Gentlemans Pistols, τον Bill Steer. Ο Steer έχει καταφέρει να φέρει τα χαρακτηριστικά του και να τα βάλει στο δίσκο με αποτέλεσμα να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα αυτού του πολύ γευστικού κέικ που ακούει στο όνομα "Local Dogs"!

Το album "Local Dogs" λοιπόν, είναι μία πολύ καλή δουλειά, η οποία σου φέρνει μνήμες από το rock του 70' και θυμίζει κυρίως τις πρώτες δουλειές των Deep Purple! Έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, αλλά η μπάντα φυσικά προσθέτει και τα δικά της χαρακτηριστικά και έτσι δεν χάνει την αίγλη της. Εκτός όμως από τους Deep Purple, οι μουσικές που βγαίνουν από το νέο album των Doctor Cyclops φέρνουν στο μυαλό και ένα άλλο συγκρότημα. Μια μίξη συγκροτημάτων θα έλεγα καλύτερα. Οι Doctor Cyclops μέσα από αυτό το album φέρνουν μία μίξη από Black Sabbath με τα blues στοιχεία που συναντάμε στους Graveyard. Είναι κάτι το μοναδικό θα έλεγα και λίγες μπάντες το έχουν καταφέρει. Σίγουρα αξίζει να το ακούσετε, διότι είναι κάτι πρωτόγνωρο!

Όσον αφορά τα μουσικά συστατικά που συναντάμε στο νέο album "Local Dogs" θα έλεγα ότι πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στα groovy riffs της κιθάρας, στα δυνατά και ρυθμικά drums που είναι εκεί για να συνδυαστούν με το βαθύ μπάσο, αλλά και στη χροιά της φωνής που καταφέρνει να βγάλει το αποτέλεσμα που πρέπει για να ταιριάξει απόλυτα με το στυλ μουσικής που παίζει το συγκρότημα.

Γενικά, ο νέος δίσκος των Doctor Cyclops είναι ένας δίσκος που δεν πρέπει να λείψει από καμία δισκοθήκη γιατί είναι απλά κάτι το μοναδικό! Πάρτε το τώρα!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία!

Το tracklist του "Local Dogs":

Lonely Devil
D.I.A.
Stardust (w/ Bill Steer)
Epicurus
Wall Of Misery
King Midas
Stanley The Owl
Druid Samhain (w/ Bill Steer)
Witch's Tale
Witchfinder General




Steve Xanthis